En Yeni Firma Rehberi

Bumerang - Yazarkafe 1. Sıra Yonca Ayçiçek Yağı  VEYSEL ASLAN A.Ş VAN ixirpos İXİRPOS Bilişim ve Yazılım Hizmetleri

Su Arıtma Sistemlerinin Faydaları

Yazar Aylin AKYILDIZ, 22/12/2017

Su Arıtma Sistemlerinin Faydaları

Hayatınızda en çok tükettiğiniz sıvının başında su gelir. İnsan vücudunun %70’nin su olduğu düşünülürse bir o kadar da önemi artar. Sağlıklı su tüketimi sağlıklı organlar ve yaşam demektir. Peki, siz suyunuzun ne kadar sağlıklı olduğunu biliyor musunuz?

su ve vücut

Su Arıtma Sistemlerinin İnsan Vücuduna Faydası

Su arıtma cihazları önce sağlınıza sonra da bütçenize yardımcı olur. Su arıtma cihazları insana zararlı olabilecek zararlı bütün materyalleri depolayarak dışarıya temiz su akışı sağlar. Farkında olunmadan çoğu zaman da ihmal edilerek tüketilen damacana suları ile birçok hastalığa temel hazırlanıyor. Evinize gelen şişenin size ne kadar sürede ulaştığını, güneşe maruz kalıp kalmadığı ve daha öncesinde kaç kez kullanıldığı şeklinde bir bilgi verilmiyor. Kaldı ki bu işin garantisi de yoktur. Akış halinde olmayan bir su durduğu yerde nasıl küf yaptığı herkes tarafından bilinir. Bir de üzerine plastik şişeler eklenince içerisinde sağlıklı su olsa dahi bir süre sonra temas etme süresi uzadığı için size maalesef sağlıksız su tüketimi kalır. Su arıtma cihazları durgun suyu değil akış halindeki çeşme suyunu arıtır. Daha sağlıklı bir yöntem olan bu yöntem suyu gönül rahatlığı ile tüketmenizi sağlarken hücre yenilenmesinde de katkı sağladığı için yaş uzamasına da neden olur.

Su Artırma Cihazında Olması Gereken Özellikler Ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

     Evinize ya da iş yerinize alacağınız bir arıtma cihazı için öncelikli olarak kalite standartlarına uygunluğuna bakılmalıdır. NSF, WQA, FDA, WHO, SGS gibi kalite belgelerinin olması zorunludur.

·     Satın almak istediğiniz firmayı iyi araştırmalı, güvenirliliğini kontrol etmelisiniz. Kaç yıldır bu iş yaptıklarını, herhangi bir arıza sırasında size parça temini ve garanti kapsamı hizmet sağlayabileceklerini, teknoloji gücü kullanılarak geçmiş müşteri memnuniyet ve şikâyetlerini araştırmalısınız.

·       Markası oldukça önemlidir. Hiç duymadığınız bir markayı kesinlikle almayınız. 

·   Cihazın karbon filtresininmalzemesi, UV su sterilizatörü olup olmadığı, silver karbon filtre kartuşu ki bu en önemlisidir, suyun içerisinde barınan bakterin %99,5 yok olmasını sağlar. Bütün detaylara dikkat etmelisiniz.