En Yeni Firma Rehberi

Bumerang - Yazarkafe 1. Sıra Yonca Ayçiçek Yağı  VEYSEL ASLAN A.Ş VAN ixirpos İXİRPOS Bilişim ve Yazılım Hizmetleri

Neden bir Restoran, Cafe ve Bar Mobil Uygulaması Kurmamalısınız?

Yazar SAADET HARUN, 28/06/2018

Restoran, Cafe ve Bar Sahipleri (Özellikle Restoran) mobil uygulama istedikleri gelişen teknoloji ile daha da duyulur hâle gelmektedir. 

Şuan ki web teknolojileri içerisinde bir Instagram, Facebook hesabınızın olması mobil uygulamanızdan daha değerlidir.

Instagram ve Facebook’u (Özellikle Instagram’ı) müşterilerinizin sevdiği yiyecek ve içecekleri sergilemek, sevildiğinizi görmek ve sevginizi paylaşmak için harika bir yoldur. 

Mobil Uygulama zararlıdır demiyoruz elbette. Restoran, Cafe ve Bar devlerinin kendi uygulamaları elbette var ve müşteri sadakatini devam ettirmek için bazen harika bir yol olabiliyor. Fakat mobil uygulama sahibi olmak her işletme için öncelikli olmayabilir. 

Apple Store ve Android Markette ufak bir araştırma yaptığınızda ne kadar çok bu tarz uygulamaların olduğunu görebilirsiniz. Özellikle gıda sektörünün devleri (McDonald’s, StarBucks .. vb.) Artık müşteriler ve potansiyel müşteriler telefonlarına ya bir Restoran, Cafe ve Bar uygulaması indiriyor ya da hiç indirmiyor. İndirmemelerinin sebebine gelirsek; YemekSepeti gibi ortak kullanım platformlarının var olması. 

Peki, Mobil Uygulama yerine ne yapayım?

İnsanlar tutarlılıktan hoşlanırlar. İnsanların uygulamanızı kullanmaktan ziyade ürünlerinizi deneyip yorum yapmaları sizin için daha avantajlıdır. Çünkü siz gıda sektöründesiniz. En çok sevilen yiyeceğinizin resmini Isntagram’da paylaştınız, ve ardından biri “Evet… Bunu denemiştim ve tadı gerçekten harikaydı.” diye yorum yapması ne güzel değil mi? İnsanlar Instagram’dan sipariş veremez diye düşünüyorsanız o zaman ortak kuruluşlara üye olun (YemekSepeti gibi). Ve bunun paylaşımlarını yapın. 

Hâlâ bir Mobil Uygulamam olsun diyorsanız:

Tamam tamam sizi durdurmuyoruz J O zaman kendi uygulamanız için büyük paralar atmaya hazırsanız öncelikle kendinize şunu sorun: Uygulamamda misafirlerime sunacağım çarpıcı özelliklerim neler?

 

Bir Uygulamam olmadan teknolojinin önünde nasıl olurum?

1-    Mevcut bir uygulama veya hizmetle ortak olun: İnsanlar çoğu zaman birden fazla seçenek arasından seçim yapmak istemektedirler.

 

2-    Çevrimiçi bir sipariş sitesi oluşturun: Çoğu modern POS (Point Of Sale – Satış Noktası) Sistemleri online siparişleri desteklemektedir. Eğer bir POS Programı kullanıyorsanız ilgili firmadan gerekli entegrasyonu sağlamasını isteyebilirsiniz.