En Yeni Firma Rehberi

Bumerang - Yazarkafe 1. Sıra Yonca Ayçiçek Yağı  VEYSEL ASLAN A.Ş VAN ixirpos İXİRPOS Bilişim ve Yazılım Hizmetleri

Restoran, Kafe ve Bar Çalışanlarına Sağlanabilecek Faydalar

Yazar SAADET HARUN, 05/07/2018

 
 

Restoran, Kafe ve Bar sektörü inanılmaz derecede yüksek bir çalışan devir hızına sahip olduğu için çok rahatsızlık verici durumdadır.

2017 yılında bu işletmelerin birindeki çalışanın ortalama görevi 2-2,5 aydı ve yöneticinin orantısız bir zaman, enerji ve bütçeyi işe alma ve yeniden işe alma konularında harcamalarına neden oldu.

Peki, neden bu kadar hızlı bir devir var?

Ne yazık ki, bu tarz işletmelerde çalışmak biraz zordur. Uzun günler, geç çıkılan akşamlar, büyük talepler ve çok az ödül mevcut. Çoğu kişi Kafelerde, restoranlarda çalışmaya barlar çünkü bir işe ihtiyaçları vardır. Yoksa bu sektörde kariyer yapmak istedikleri için değil. Hiç genç ve özellikle yarı zamanlı çalışanların restoran ve kafe iş gücünün çoğunu oluşturduğunu merak ettiniz mi?

Restoran, Kafe sahipleri şunu merak ediyorlar aslında: Yeni yetenekleri çekmek ve mevcut personelimle devam etmek için ne tür çalışan yardımları sunmam gerekiyor?

Cevabımız şu: Bugünün iş piyasasında restoran, kafe ve bar çalışanları, mesleki gelişim fırsatları, ücretsiz yemekler veya seyahat masrafları gibi geleneksel olmayan işyeri faydalarına ilgi gösteriyorlar. Biraz yaratıcı düşünce, yıllık çalışan devir hızınızı düşürmede ve personellerinizin kalıcılığını artırmada yol almanıza yardımcı olabilir.

Bir çalışan fayda programı oluşturmak, hem personelleriniz hem de siz yöneticiler için avantajlıdır.

Kişisel ve mesleki başarının önemsendiğini göstermek hem işe alım hem de çalışanların kalıcılığı için iyi bir stratejidir. Bu sayede çalışanlar kendilerini istediği şekilde değerlendirecek ve işverenlerinin kendi çıkarlarını en üst düzeyde tuttuğunu bileceklerdir.

Düşük veya Sıfır Maliyetli Çalışan Faydaları

1-   Ücretsiz Yemekler

2-   Yol Ücreti

3-   Nakit Bonuslar: Sürekli olarak zamanında işe gelen, hiç hastalık izni istemeyen personelinize yapacağınız nakit ödüllendirmeler, diğer zamanında işe gelmeyen ve sık sık hastalık bahanesi üretip izin alan kişilere motive edici bir fayda sağlayacaktır.

4-   Çalışanların sadakatlerini ödüllendirin: Her giriş yıldönümlerinde ufak dahi olsa bir hediye bir parti verin.

5-   Takım oluşturun: Özellikle vardiyalı çalışıyorsanız sürekli farklı vardiyalara denk gelen personelleri aynı vardiyalara getirmeye çalışın. Ya da toplu bir yemek bir gezi düzenleyin.

6-   Mesleki Gelişim: Genç ve yüksek performanslı çalışanların işten ayrılmalarının en yaygın nedenlerinden biri “Profesyonel Büyüme Fırsatı”nın olmamasıdır. Bu yüzden çalışanlarınıza mesleki gelişim sağlayacakları fırsatları sunabilirsiniz.