En Yeni Firma Rehberi

Bumerang - Yazarkafe 1. Sıra Yonca Ayçiçek Yağı  VEYSEL ASLAN A.Ş VAN ixirpos İXİRPOS Bilişim ve Yazılım Hizmetleri

İŞLETMENİZİN DAHA FAZLA KÂR SAĞLAMASI İÇİN YAPABİLECEĞİNİZ ŞEYLER #5

Yazar SAADET HARUN, 27/06/2018

Videolu Pazarlama Fikirleri:

2017 yılında internet trafiğinin %70’i video tabanlıydı.

 

Restoran, Cafe ve Bar Video Pazarlama Araçları:

Iphone ve diğer Akıllı telefonların 4K ile çekim yapabilmeleri sayesinde işletmelerin kaliteli video pazarlama ve tanıtım içerikleri üretme imkânı artmış oldu.

 

En önemli soru şudur: Ne tarz videolar yaratmalıyız? Endişelenmeyin Oskar ödüllü bir film çekmiyorsunuz. 2018 başına kadar yayınlanan %55’inden fazlası 2 dakikalık videolardı.

 

 Neyse ki, tüketiciler hızlı, kolay sindirilebilir içerik ister, böylece işletmenizin video yapımı ile çok fazla zaman harcamak zorunda kalmazsınız.

 

 1. Büyük Açılış Duyuruları

Eğer işletmenizi yeni açıyorsanız insanlar sizin kim olduğunuzu bilmek isterler. Onlar kapıdan içeri girerken kendilerini ne tür bir atmosferin beklediğini merak ederler.

Bunları gösteren hızlı bir video çekimi sunabilirsiniz:

  • - Yemek alanı
  • - Popüler yemekler
  • - Ekibiniz
  • - Mutfak ve pişirme süreci

Video, işletmenizin estetiğini değil, mutfağa, ekibe ve hazırlanan gıdaya da bakar; videoda gösterilen her şey, izleyiciyi yalnızca bir başka müşteriden daha farklı hissetmek için değil, daha çok erişim imkânı olan ayrıcalıklı bir konuk haline getirmektir.

 2. Müşterilerinizin Sizi Neden Sevdiğini Gösterin

Genelde en iyi promosyonlar sizden değil müşterilerden gelir. Örneğin ilk defa sunduğunuz bir yiyeceği daha önce hiçbir yerde denememiş müşterinin o an o yiyecekten aldığı tat ve zevki gösteren bir video.

3. Bir Pişirme Şovuna Ev Sahipliği Yapın

Topluluk kurmanın yanı sıra insanları kapıda bulmanın harika bir yolu, konuklarınızın favori yemeklerini tam olarak nasıl pişirdiğinizi göstermektir.

4. Yiyecek ve İçeceklerinizi Özelleştirin.

Yemeklerinizi nasıl pişirdiğinizi göstermek gibi, takipçilerinizi içeri gelmeye teşvik eden kesin bir yol da, yeni veya daha popüler yiyecek veya içeceklerinizden birine yer vermektir.

 

5. Şeflerinizi Özelleştirin

En iyi varlıklarınızdan bazıları, konuklarınızın sevdiği yemekleri icat eden bireylerdir.

Şeflerinize, nereden geldiklerini ve yemeklerini geliştirmeye nasıl yaklaştıklarını söyletmek, markanızı kişiselleştirip sizinle takipçileriniz arasında bir bağlantı oluşturmaya yardımcı olabilir.

 

Video Pazarlama Korktuğunuz Gibi Değil

Öğrenme aşaması, maliyet ve zaman nedeniyle iş için video üretirken birçok insanın endişeli olduğunu görüyoruz.

Bununla birlikte, pek çoğunun fark etmediği şey, videolarla pazarlama çabalarını geliştirmek için gerekli araçlardan kavramlara kadar her şeye sahip olduklarıdır.

Yüksek maliyetli bir üretim ekibine sahip olmasanız bile, işletmenizi benzersiz kılan özelliklere odaklanın; videonuzla işletmenize daha fazla konuk çekebilirsiniz.