En Yeni Firma Rehberi

Bumerang - Yazarkafe 1. Sıra Yonca Ayçiçek Yağı  VEYSEL ASLAN A.Ş VAN ixirpos İXİRPOS Bilişim ve Yazılım Hizmetleri

Neden Restoran İşletmeleri Tablet/Mobil Uygulamalı POS Sistemlerine Geçiyor?

Yazar SAADET HARUN, 08/05/2018

Teknoloji hayatımızı biraz daha kolay hale getirme konusunda harika bir alışkanlığa sahiptir ve restoran endüstrisi için, müşteri siparişlerini alma, raporlar üretme ve müşterilerimizle özel teklifler, e-postalar yoluyla iletişim kurma şeklimiz konusunda devrimci bir etki yapmıştır.

Akıllı telefonların ve tabletlerin, restoran sahipleri için modern teknolojinin nabzı üzerinde parmaklarıyla çok fazla kapı açtığını söylemek doğru olacaktır.

 

Eski POS sistemlerinin sahip olduğu dezavantaj, taşınabilir olmamasıydı. Ön Sipariş personelleri hala masada kâğıt üzerinde emir almak zorunda kalmış ve emirleri kasada sisteme girmişti. Kötü el yazısı ya da mutfaktaki karışıklıkların Mutfak personellerinin siparişleri doğru hazırlamama gibi sorunları doğuruyordu.

 

Tablet / Mobil tabanlı POS: Servis Öncesi Çalışanları için Geliştirilmiş Hareketlilik

 

Restoran sahipleri, günümüzde Tabletlere/Mobillere dayalı POS sistemlerine yatırım yapıyor çünkü sonuçta daha yumuşak, daha hızlı bir hizmete gidecek teknolojiye yatırım yamanın ne kadar önemli olduğunu anlıyorlar. Servis Öncesi personeli, emir ve ödemeler konusunda daha fazla esnekliğe sahip olacak ve sonuçta onlara zamandan büyük tasarruf sağlayacaktır. Bu, tablet/mobil POS'ların her şeyle ilgilenildiğinin bilincinde olarak, her masaya olağanüstü müşteri hizmeti sunmaya odaklanmak için daha fazla zaman tanıyacaktır.

 

Restoran sahipleri için, Tablet/Mobil POS uygulamaları Servis Öncesi personeli ile Mutfak arasındaki karışık iletişimlerden doğan sorunları çözmek ve daha sonra raporlara bakmak ve bazı ödemelerin nereden geldiğini öğrenmek veya nerelerde hatalar yapıldığını tespit etmek açısından önemlidir.

 

Bulut tabanlı teknoloji günden güne gelişiyor

 

Bulut tabanlı teknoloji sürekli olarak güncelleniyor. Bulut tabanlı bir tablet/mobil POS uygulaması, sadakat programları, e-posta pazarlama ve ödül sistemleri gibi restoran hizmetleri için birçok özelliği entegre edebilme avantajına da sahiptir.

 

Bunları local bir sistemde uygulamak ve korumak zordur; buna karşın bulut tabanlı bir uygulamada bir sadakat düzeni düğmesine basit bir dokunuş ile saniyeler içinde bir indirim hesaplayabilirsiniz. Bunu kullanan birçok işletme büyük ölçüde başarılı olmuştur.

 

Müşteri memnuniyeti, kullanım kolaylığı ve daha basit pazarlama ve raporlama açısından bulut tabanlı POS sistemleri, tüm şekil ve boyutlarda restoranlar için modern dünyada önemli bir adımdır.