En Yeni Firma Rehberi

Bumerang - Yazarkafe 1. Sıra Yonca Ayçiçek Yağı  VEYSEL ASLAN A.Ş VAN ixirpos İXİRPOS Bilişim ve Yazılım Hizmetleri

İŞLETMENİZİN DAHA FAZLA KÂR SAĞLAMASI İÇİN YAPABİLECEĞİNİZ ŞEYLER #3

Yazar SAADET HARUN, 25/05/2018

#EĞİTİMLİ PERSONEL

Restoran, Cafe, Bar artık ne tür bir işletmeye sahip olursanız olun eğitimli, güvenilir ve güler yüzlü personel işlerinizin açılmasında daima rol oynar.

İşletmenize alacağınız şef, garson, kasiyer, temizlik elemanı daima işini bilenler olmalıdır. Alım yapacağınız personele en başında hangi işlerden sorumlu olduğunu iyice anlatmanız ve o konulara gerçekten vakıf olup olmadığını öğrenmelisiniz. Bazı insanlar yaptıkları işte tam bilgi sahibi değillerdir fakat öğrenmeye açıktırlar. Bu durumda o kişinin öğrenimine katkı sağlamak gerekir. Bu da size düşer. Çünkü siz personelinizin eğitimlerini gözetler ve kendini geliştirmesini sağlarsanız işletmeniz artı yönde ilerleyecektir.


1 ya da 2-3 ayda bir personeller ile toplantılar düzenleyin. Neye ihtiyaçları olduğunu iyi kavrayın. Geride olduğunu düşündüğünüz personel ile özel görüşmeler yapın. Eksi durumda olan personellerin eksi yönlerini isim vererek toplantı içerisinde belirtmeyin, çünkü bu o personelin kendisini geliştirmesinde hiçbir fayda sağlamayacaktır ve işletmeniz için eksi bir yol izlenmesine neden olacaktır.
Ayrıca personelin yapması gerektiği işlerin en başında her zaman Güvenliği tutun. İş güvenliği her iş için geçerlidir. Bu hem sizin için hem de onun için çok önemlidir. Güvenliğini ön planda tuttuğunuz personel işini daha dikkatli ve özenli yapacaktır.

 

Eğer eğitimsiz bir personel alımı yaptıysanız diğer tecrübeli personellerin o kişiye yaklaşımlarını gözlemleyin. Son olarak da eğitim verdiğiniz her personeli gözlemleyin, gerçekten aldıkları bilgileri doğru kullanıyorlar mı tespit edin ve kayıt tutun (Yazılı kayıt).