En Yeni Firma Rehberi

Bumerang - Yazarkafe 1. Sıra Yonca Ayçiçek Yağı  VEYSEL ASLAN A.Ş VAN ixirpos İXİRPOS Bilişim ve Yazılım Hizmetleri

İŞLETMENİZİN DAHA FAZLA KÂR SAĞLAMASI İÇİN YAPABİLECEĞİNİZ ŞEYLER #2

Yazar SAADET HARUN, 24/05/2018

Müşteri Bağlılığını Arttırın:  Sürekli olarak yeni müşterilere ulaşmak önemli görünse de, sadık müşterileri mutlu tutmanın yeni konukları çekmekten daha uygun maliyetli olduğu kanıtlanmıştır. Çünkü yeni müşteri çekmek için reklam harcamaları yapmanız gerekmektedir.

b1

Müşterilerinizi korumanın birkaç yolu;

-         Bir sadakat programı geliştirin: En yaygın sadakat programı müşteri kartlarıdır.

-         Yerel topluluklara katılın: İlginizi çeken bir yardım etkinliği gerçekleştirmek topluluğa geri dönmenin harika bir yoludur ve müşteriler bunun için ekstra çaba sarf edebilirler. Örneğin, günlük kârınızın %10'unu bir hayır işlerine bağışladığınız bir gün seçin. Etkinliğe katkıda bulunmak isteyen müşterilerin o gün restoranda yemek yediğini önceden bildirecek şekilde etkinliği önceden ilan edebilirsiniz.

 

-         Şirketlerin işletmenizde toplantılar düzenlemesine imkân verin.

bl2

Farklı Satın Alma yolları sunun: Teknolojiye ayak uydurun. Online olarak sipariş verebilecekleri yapı oluşturun ve Paket Servis sistemini hazırlayın.

bl3

Menünüzü gözden geçirin: Karmaşık menüler yerine belirli ürünler üzerine yoğunlaşın.

bl4

Mobil uyumlu olun: Artık çoğu insan web’e mobil üzerinden ulaşım sağlamaktadır. Web sitenizi ne kadar güzel yapmış olursanız olun tablet ve mobil uyumlu değilse mobil ziyaretçiler direkt pas geçmektedirler. Daha iyi görünür ve ulaşılabilir olmak için web sitenize özen göstermelisiniz.