En Yeni Firma Rehberi

Bumerang - Yazarkafe 1. Sıra Yonca Ayçiçek Yağı  VEYSEL ASLAN A.Ş VAN ixirpos İXİRPOS Bilişim ve Yazılım Hizmetleri

İşletmenizin daha fazla kâr sağlaması için yapabileceğiniz şeyler. #1

Yazar SAADET HARUN, 23/05/2018

İşletmenizin daha fazla kâr sağlaması için yapabileceğiniz şeylerden biri de personel mutluluğudur. Unutmayın çalışanlar işyerinde huzurlu ise perfomansları artar ve bu da daha iyi hizmet ve hada çok müşteri çeker.

“Çalışanlarınızı Ödüllendirin.”

Ödüller söz konusu olduğunda, nakit para kraldır, ancak yaratıcı olmaktan asla çekinmeyin. Bu konuda fikirlere ihtiyacınız varsa, personellerinizi ve onları hangi türden ödüllerin gerçekten motive edeceğini düşünün.

İşte sizlere çarkınızın daha iyi dönmesi için birkaç fikir:

    • Onları hafta sonlarınıa dağıtın
    • Ekstra tatil günleri sağlayın
    • Ücretsiz yemekler (cidden, kim ücretsiz yiyecek sevmez ki?)
    • Vardiya tercihleri sunun - Her zaman bu umutsuz durum vardır, sevdiklerine daha iyi vakit ayırmaları için vardiya tercih edebilmelerini sağlayın.
    • Hediye Kartları sunun
    • Çekiliş düzenleyin
    • Biletler verin - Büyük bir spor müsabakasına, konser, komedi gösterisine, filmlere vs iki koltuk bırakın.
    • Onlara ve bir arkadaşlarına ücretsiz, tam kapsamlı bir yemek sunun

 

Göreceksiniz ödüllendirilen çalışanların performansı daha yüksek olur daha mutlu olurlar ve müşterilere karşı daha güler yüzlü ve iyimser davranırlar.

Bilirsiniz insanlarla uğraşmak, hele ki müşterilerle uğraşmak daima zordur. Bu zorluğun üstesinden de ancak huzurlu, güler yüzlü bir personel gelir.

 

Mevcut ekibiniz iş yükünüzü hafifletebilir veye daha ağır hale getirebilir. Amaç iş yükünün hafifletilmesi ve daha fazla kâr elde etmek olduğu için doğru personellerle çalışmak gerekir. Fakat personeliniz için yaptığınız onca güzel şeyden sonra yine de o personel bir fayda sağlamıyorsa artık onun için yapacağınız birşey kalmadığını biliyorsunuz demektir. Bu durumda da yeni personel arayışı zamanı gelmiş demektir.

 

 

İşe alım gerçekleştirirken tamamen net olun ve imkanlarınızı net olarak sunun ve önemli noktalardan geri adım asla atmayın. Çünkü geri adımlarınız personeli kaybetmekle sınırlı kalmayacak ve o personelin çektiği müşterilerin de uzaklaşmasını sağlayacaktır.