En Yeni Firma Rehberi

Bumerang - Yazarkafe 1. Sıra Yonca Ayçiçek Yağı  VEYSEL ASLAN A.Ş VAN ixirpos İXİRPOS Bilişim ve Yazılım Hizmetleri

İşletmenize daha fazla müşteri çekmek için Facebook, Instagram ve Twitter’da kullanabileceğiniz 19 ipucu

Yazar SAADET HARUN, 28/05/2018

Ürünlerinizi pazarlamak için sosyal medyayı nasıl kullanacağınızı bilmek ister misiniz?

İşletme sahipleri kapılarından giren müşteri sayısını arttırmak için sosyal medyayı kullanmayı çok istiyorlar fakat nasıl kullanacakları konusunda pek fazla bilgi sahibi değiller. 

İşte işletmenize daha fazla müşteri çekmek için Facebook, Instagram ve Twitter’da kullanabileceğiniz 19 ipucu. 

Başarılı pazarlamanın ilk adımlarından biri, kiminle iletişim kurduğunuzu bilmektir. Bu, özellikle sosyal medyada geçerlidir. Müşterinizi ve neden sizi ziyaret etmek isteyeceklerini bir düşünün. Buna dayalı olarak sosyal medya için bir ses tonu oluşturun.

 

Facebook Pazarlama

1. Kapak resmi - Kapak resminizden tam olarak yararlandığınızdan emin olun. 

2. Facebook Sayfası Sekmeleri – Kişilerinizi, işletmenizi ziyaret etmeye ikna etmek için Facebook Sayfanızdaki sekmeleri kullanın. Özellikle ilk dört sekme anahtardır, ön sayfanızda görünen sekmelerdir. Hepsini açmak için tıklamanıza gerek yoktur. Örneğin ilk dört sekme: yemek fotoğrafları, yerleri, gıda fiyatları ve özellikli menü öğeleri olabilir.

3. Yiyeceklerin çoğunu kullanın - Facebook'ta en çok paylaşılan mesajlarresimlerdir. Siz yiyecek içecek işindesiniz ve bunlar son derece görseldir. Normal Facebook güncellemelerinizde yiyecek ve içeceğinizin çok sayıda görüntüsünü eklediğinizden emin olun. 

4. Özel teklifler ve grup fırsatları - Facebook Sayfanızda özel teklifler yayınlayın.

5. Yarışmalar ve çekilişler - Facebook sayfanızda sosyal çekilişler ve yarışmalarkullanın. 

6. Reklamlarınızı coğrafi olarak hedefleyin  - Facebook reklamları, her tür çok özel, niş hedefleme yapmanıza izin verir. Restoranlar ve akşam yemekleri için idealdir. 

7. Videoları yerleştirin - Videolar, doğrudan bir güncellemeye veya bir sekmeye eklendiğinde çok iyidir.

 

Instagram Pazarlama

1. Eğilim hashtag'larını kullanma - Instagram profilinizle işletmeniz arasındaki farkındalığı artırmak için ilgili trendleri içeren hashtag'ları ekleyin. #doktoresto J

2. Kampanyaya özel hashtag'ları kullanın - Belirli bir pazarlama kampanyasını (bir yarışma gibi) düzenlerken yalnızca o promosyon için bir etiket oluşturun.

3. Menü öğelerinin fotoğrafları - Instagram, fotoğrafların bulunduğu bir sitedir. Menü öğelerinizin leziz fotoğraflarını göndermek için bu fırsatı kullanın.

4. Menü öğeleriyle etkileşimde bulunun - Fotoğraflarınızı bir adım daha ileri gönderin; müşterilerinize en sevdikleri yiyeceklerin/içeceklerin fotoğraflarını yüklemelerini sağlayarak platformdaki görüntüler sayesinde menünüzün oluşturulmasını sağlayın.

5. Çalışanlara Değer Verme - Ürününüz veya menü içeriğiniz ile çalışan personelinizin fotoğrafını çekin. Bu bir şef, bir garson olabilir.

6. Fotoğraf Yarışmaları - Çok sayıda kullanıcı tarafından oluşturulmuş bir içerik kazanmak istiyorsanız Instagram'da bir fotoğraf yarışması hazırlayın.

 

Twitter Pazarlama

1. Menünüze bir bağlantı ekleyin - Tweetlerinize bağlantıları ekleyin. Bu, takipçilerinize daha fazla eyleme geçme imkânı verir.

2. Yemeğinizin görüntülerini ekleyin - Twitter, metin tabanlı bir siteden olmasına rağmen, içinde fotoğraf barındırabilir.

3. Sosyal Kuponlar - Kuruluşunuzu kuponlar ve indirimler yoluyla desteklemek uzun zamandır başarılı pazarlamanın bir parçası olmuştur.

4. Hashtags - Hashtags, Twitter'da da çok popüler. Bunları güncellemelerinize ekleyin. Intstagram ile yukarıda bahsedilenlere benzer taktikler kullanın. 

5. Zamanlı tweet'ler - Kahvaltı, öğle ve akşam saatlerine yakın tweetler gönderin.

6. Reklamlarınızı coğrafi olarak hedefleyin.