En Yeni Firma Rehberi

Bumerang - Yazarkafe 1. Sıra Yonca Ayçiçek Yağı  VEYSEL ASLAN A.Ş VAN ixirpos İXİRPOS Bilişim ve Yazılım Hizmetleri

Evinizi Büyütecek 5 Fikir

Yazar Gizem YAPICI, 22/06/2017

      Günümüzde gittikçe kalabalıklaşan şehir hayatı, evlerin daha fazla ve daha küçük olmasına yol açar. Küçük evlere sığabilmek, eşyaları sığdırabilmek ya da aileniz genişledikçe küçük metrekareli alanlarda yaşayabilmek oldukça zor olsa da; bazı çözümler sayesinde evinizde ekstra bir alan kazanmanız mümkün. İşte evinizi büyütecek 5 çözüm...

Kapalı Balkonlar

Kapalı Balkonlar:

Kapalı balkonlar, her mevsim kullanılabilecek bir balkon elde etmenin yanı sıra evlerde alan kazanımı ve ekstra bir oda hissi yaratacak kullanışlı bir yer edinme konusunda da yardımcı olabilir. Açılır kapanır cam sistemleriyle çevrelenen ya da pencerelerle kapatılan balkonların yanı sıra; tamamen kapatılarak evlere katılan, ekstra bir oda haline getirilen balkonlar da görülebilir. Özellikle fazla eşyaların koyulacağı ekstra bir alan ya da her mevsimde kullanılabilecek açılıp kapanabilen özel bir mekan oluşturmak isterseniz; bu fikir size yardımcı olabilir. 

Kış Bahçesi

Kış Bahçesi:

Bahçeli, müstakil evlerde uygulanabilecek olan bu fikir, yine her mevsimin tadını çıkarmak isteyenler için ideal olacaktır. Dilerseniz evden bağımsız, bahçenin bir köşesine konumlandırılmış camlı bir kış bahçesi inşa edebilir; dilerseniz evinize bitişik, ekstra bir oda formundaki kış bahçesi fikirlerinden yararlanabilirsiniz. Kış bahçelerini fazla bir oda olarak değerlendirebilir ya da sadece bitkilerinizi koruyup kış mevsiminde bahçe olarak kullanabileceğiniz bir alan da oluşturabilirsiniz. 

Açık Ev Fikirleri

Açık Ev Fikirleri:

Son yıllarda dünya çapında sıklıkla karşımıza çıkan açık evler, modern yapılı villa formunda olan evlerde tercih edilen ve yaz mevsiminin tadını çıkarmayı sağlayan bir fikir... Evin bahçesine ya da havuza açılan bir odanın ön kısmının tamamen camla kaplandığını ve yaz geldiğinde bu camların hepsinin açıldığını hayal edin: İşte bir açık ev, yaz ayında bahçeyle birlikte kullanılan ve doğayla iç içe zamanlar geçirmenize olanak tanırken fazla yer kazanmanızda da yardımcı olan modern bir mimari fikir olarak tercih edilebilir. 

Oda Bölme Fikirleri

Oda Bölme Fikirleri:

Eğer evinizde az sayıda fakat büyük odalar bulunuyorsa; odaları yaratıcı bir şekilde bölerek daha kullanışlı ve fazla alan elde edebilirsiniz. Büyük bir odayı duvar inşa ederek ikiye bölebileceğiniz gibi dekoratif fikirlerden ilham alarak da bölebilirsiniz. Yarım duvar, bar, mutfak tezgahıyla bölünmüş açık mutfaklı alanlar, sürgülü kapı ve pencere modülleri gibi aklınıza gelebilecek her türlü fikir size bu konuda yardımcı olabilir. 

Oda Ekleme Fikirleri

Oda Ekleme Fikirleri:

Eğer müstakil bir evde yaşıyorsanız, evinizi dilediğiniz gibi büyütmenize engel yok! Evinizin bir bölümüne ekletebileceğiniz yaratıcı oda fikirleri ya da yüksek tavanlı evlerde kullanabileceğiniz asma katlar sayesinde daha büyük bir eve sahip olabilirsiniz. Bunun için inşaat firmalarından profesyonel yardım alabilir, evinizi daha büyük ve güzel hale getirebilirsiniz. 

 

Yazar: Gizem YAPICI