En Yeni Firma Rehberi

Bumerang - Yazarkafe 1. Sıra Yonca Ayçiçek Yağı  VEYSEL ASLAN A.Ş VAN ixirpos İXİRPOS Bilişim ve Yazılım Hizmetleri

Evden Eve Nakliyatta Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

Yazar SAADET HARUN, 21/07/2017

Ev Taşımada Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar;

Öncelikle her işte olması gerektiği gibi bir plan yapmalısınız. Hangi eşyalar önce toparlanmalı, eşyaları toplamak için ne tür malzemelere ihtiyacınız var öncelikle bunları belirlemelisiniz. Hatta bir not defterine sırasıyla not etmeniz sizin için daha iyi olacaktır.

Evden eve nakliyat yapacak firmayı araştırma aşamasında dikkat etmeniz gereken birkaç nokta da var. Örneğin seçeceğiniz firma K1, K2, K3 yetki belgelerine sahip midir? Peki Bu K yetki belgesi nedir? K Yetki belgesi; Yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Özellikle K3 yetki belgesi olup olmadığına dikkat edin çünkü K3 Yetki belgesi “Ticari amaçla ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacaklara” verilir.

Ayrıca irtibata geçebilirseniz firmanın referanslarına da ulaşmanızı tavsiye ederiz.

Evden eve taşımacılık yapan firma ile anlaşırken muhakkak sözleşme imzalayınız. Sözleşme ve Sigorta belgelerinin birer nüshasını muhakkak isteyiniz.

Şimdi gelelim firmanın eşyaları hazırlama, toplama aşamasında sizin de dikkat etmeniz ve isteklerde bulunmanız gereken noktalara:

1-      Eşyalarınız toplanırken muhakkak işin başında bulunun.

2-      Mutfak eşyaları toplanırken her birinin sarılmasına özen gösterilmeli, Örneğin 3-4 tabağı bir araya sardıklarında taşıma sırasında sarsıntıdan çatlayabiliyorlar. Mümkün olduğunca tek tek sarılmalı veya kendiniz sarmalısınız. (Ki şahsen mutfak eşyalarını kendim toplamayı tercih ediyorum.).

3-      Firma elemanlarının eşyaların sökülmesinde ve toplanmasında aceleci olmamalarını isteyin. Çünkü derler ya acele işe Şeytan karışır, sonrasında eşyalar hasar görebiliyor, çizilebiliyor.

4-      Mobilyaları ve beyaz eşyaları toplarken kesinlikle direkt olarak koli bantlarıyla bantlamayın. Çünkü mobilyalarda bant izleri kalabiliyor ve sökülürken de kabarabiliyorlar.

5-      Buzdolabı gibi beyaz eşyaları sararken genelde kalın naylonlar kullanırlar fakat üzerlerinden urgan ile bağladıklarında taşırken urganın düğüm yerleri eşyalarda göçüklere neden oluyor. Bu tip sorunlar yaşamamak için mümkünse düğüm yerlerine ekstradan sünger koyun ya da koyulmasını isteyin.

6-      Kırılma riski bulunan her eşya ve koli üzerine muhakkak büyük “Kırılabilir” etiketleri yapıştırın veya büyükçe görünür şekilde “Kırılabilir” notları yazın.

7-      Eşyaları kolilerken koli üzerine hangi odaya ait olduklarını yazarsanız yerleştirme aşamasında zamandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

8-      Gardırobunuzdaki elbiseler için seyyar elbise dolabı olmasını talep edin. Aksi taktirde çok uğraşırsınız.

Evden eve taşıma işlemine mümkün olduğunca sabah saatlerinde başlayın. Yola ne kadar erken çıkılırsa şoför de o kadar dinç olacaktır.

Firma çalışanlarına siz de güler yüz gösterin, taşıma sırasında mola vermelerini ve asla acele etmemelerini rica edin.

Unutmayın, Ne kadar acele ederseniz siz de, personeller de, eşyalarınız da o kadar yıpranır.

 

Yazar : Saadet HARUN