En Yeni Firma Rehberi

Bumerang - Yazarkafe 1. Sıra Yonca Ayçiçek Yağı  VEYSEL ASLAN A.Ş VAN ixirpos İXİRPOS Bilişim ve Yazılım Hizmetleri

En İyi Satış Pazarlama Teknikleri

Yazar Gizem YAPICI, 03/06/2017

     İşinin iyi olmasını ve satışlarının artmasını istemeyen tek bir girişimci bile yoktur. Şartlar uygun olmadığında ya da işler kötü gittiğinde herkesin biraz yardıma ihtiyacı olabilir. Böyle zamanlarda bazı satış pazarlama tekniklerinden yardım alarak işleri daha iyi bir noktaya getirmek mümkün. İşte en iyi 5 satış pazarlama tekniği...

Doğru Reklam:

     Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde her alanda reklam görmek mümkün: İzlediğimiz videoların aralarındaki hızla geçtiğimiz ve dönüp bakmadığımız reklamlar ya da dizi kanallarının kenarlarını süsleyen, dikkat çekmeyen yanlış reklamlar... Artık insanlar sıradan bir slogan ve bir görselin ya da tanıtımın bulunduğu sıkıcı reklamlardan etkilenmiyor; televizyondan internete kadar her alanda oldukça yaratıcı ve dikkat çeken reklam alternatifleri bulunuyor. Doğru bir reklam günümüzde hayat kurtarıcı olabilir. Örneğin içerik pazarlama yöntemi reklam konusunda doğru bir adım olabilir.

Upsell:

       Upsell, hali hazırda ürün satın almış bir kişiyi daha yüksek bütçeli bir ürünü ya da ek bir ürünü almaya ikna etmek anlamına gelebilir. Örneğin; kampanya yapmış olan birçok mağazada satıcının kampanyalı ürünlerin olduğunu alıcıya bildirmesi ya da yemek yenilen bir yerde yediğiniz ürünle iyi gittiği söylenen bir içeceğin size satılması gibi... Bu tekniğin doğru kullanımı, satışların artması için etkili bir yöntem olacaktır.

Doğru Fiyatlandırma:

      Bir satışta doğru fiyatlandırmanın önemi büyüktür. Her yerde görülen ..,99 TL fiyatlarının akıllıca kullanılıp 1 kuruşlarla yüksek kazançlar elde edilmesi bir yana; doğru fiyatlandırmadan kasıt ürün ve fiyatının ideal ölçülerde olmasıdır. Örneğin; firmanızın rakibi olan bir başka firmada aynı kategorideki bir ürün sizden çok daha ucuzsa ya da marka değeri olan büyük bir firma değilseniz, fiyatlarınızda etkili bir düzenleme yapmanız gerekebilir. Ülkemizde yerleşmiş bir algı olarak “Yüksek fiyatlı ürün mutlaka kalitelidir” düşüncesiyle, ürünlerinizde yüksek fiyatlar uyguladığınızda o ürünün mutlaka çok kaliteli olması gerektiğini unutmayın. Aynı şekilde düşük fiyatlı ürünler genelde kalitesiz olarak algılanacağından tam tersini de yapmayın. Fiyat dengesini iyi oluşturarak beklentileri karşılayacak şekilde fiyatlandırma yapabilirsiniz.

Hediye ve Ödüller:

       Her insan kendini özel hissetmek ister. Büyük ve marka değeri olan bir firma olmasanız bile, oldukça küçük değerdeki hediye ve ödüllerle müşterilerinizi memnun edebilirsiniz. Yüksek fiyatlı ürünlerin yanında hediye vereceğiniz küçük bir ürününüz ya da belli bir sayıda alışveriş yapmış olan müşterilerinize sunacağınız ödülleriniz onların kendilerini daha özel hissetmelerine ve sizi tercih etmeye devam etmelerine yardımcı olur.

Doğru İletişim:

       Hangimiz bizimle ilgilenmeyen ya da sorunlarımızı dinlemeyen bir yerden alışveriş yapmak isteriz ki? Gelen müşterilerle doğrudan ve düzgün bir şekilde kurulan iletişim firmaların geleceğini etkileyen en önemli etkenlerden biridir. Satış yaparken müşterisini dünyanın en özel kişisi gibi hissettiren fakat satış yaptıktan sonra, iade ve sorunlarda aynı özeni göstermeyen firma ve kişilerin pazarda pek şansı olduğu söylenemeyebilir. Her an müşterinize aynı özenle davranmanız, doğru bir iletişim kurmanız, hatta onların bir sorunu ya da sizin satacak bir şeyleriniz olmadığı zamanlarda, özel gün ve tarihlerde bile onları hatırlayarak mesaj ya da mail atmanız şansınızı arttıracaktır.

 

Yazar: Gizem YAPICI