En Yeni Firma Rehberi

Bumerang - Yazarkafe 1. Sıra Yonca Ayçiçek Yağı  VEYSEL ASLAN A.Ş VAN ixirpos İXİRPOS Bilişim ve Yazılım Hizmetleri

Düzenli Spor Yapmanın Kazandıracağı 10 Şey

Yazar Gizem YAPICI, 29/06/2017

Spor ve egzersizler, kilo kontrolünde ve vücudun daha fit görünmesinde etkili olsa da; faydaları bununla bitmiyor. Sadece kilo sorunu için değil yaşam kalitesi için tercih edilmesi gereken düzenli egzersiz anlayışı; birçok farklı fayda sağlayarak daha sağlıklı olmanızı sağlar. İşte düzenli spor yapmanın size kazandıracakları...

BasketBall

Devamlı spor ve egzersiz yapan kişilerin diğerlerine oranla depresyona daha az yakalandığı gözlemlenmiştir. Bununla birlikte spor yapmanın özgüven arttırıcı bir özelliği olduğu da belirlenmiştir. 

Hareket halinde olmak, diyabet ve kolesterol gibi rahatsızlıkların iyileşmesinde önemli rol oynar. Ayrıca araştırmalar sonucunda ortaya çıktığına göre; düzenli egzersiz yapan astım hastalarında hastalığın etkilerinde gerileme görülmüştür. 

Düzenli bir şekilde egzersiz yapmak, vücuttaki stresin azalmasına yardımcı olur. Böylece birçok konuda daha başarılı ve huzurlu olmanız mümkündür. Özellikle iş yerinde oluşan stresin atılmasında kısa yürüyüşler ve güç egzersizleri etkili olacaktır. 

Spor Aletleri ile

Spor ekipmanları yardımıyla yapılan kardiyo ve kas gücünü arttıran antremanlar, kemikleri daha sağlam hale getirirken gelecekte görülecek olan kemik rahatsızlığı riskini de en aza indirir.  

Yapılan egzersizler sayesinde vücut daha güçlü ve daha çevik hale gelecek; dolayısı ile dengesini koruyan, kuvvetli ve fiziksel birçok konuda daha başarılı olunması mümkün olcaktır. 

Her zaman düzenli spor yapan kişilerin diğerilerine göre bağışıklık sistemi daha güçlüdür. Yapılan araştırmalar bunun kesin neden ve sonuçlarını göremese de, araştırmalar sonucunda düzenli spor yapanların vücutlarının hastalıklara karşı direnç oluşturduğu gözlemlenmiştir. 

Hafızayı Güçlendirir

 

Bazı egzersizlerin hafızayı güçlendiren bir etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Böylece egzersiz yapan kişilerin yaşlılıkta oluşabilecek hafıza rahatsızlıklarına karşı daha dirençli olacağı öngörülebilir. 

Her gün düzenli olarak spor yapan kişilerin yapmayanlara oranla genç yaşta ölme riskleri daha azdır. Bununla birlikte kanser gibi bazı hastalıkların belirli türlerinin yenilmesinde, spor yapımının etkin rol oynadığı da görülmüştür. 

 Düzenli Spor Yapın

Egzersizler, dolaşım sistemini güçlendirerek birçok kalp rahatsızlığının oluşmasını engeller ve riski düşürür. Ayrıca düzenli egzersizler kişinin uyku kalitesini de arttırdığından tam verim almak mümkün olacaktır. 

Spor yapmak, vücuttaki endorfin salgısını arttırır. Bu nedenle spor yaparken kendinizi daha dinç ve enerjik hissederken spor sonrasında ise mutluluk oranınız artacaktır. Bu nedenle düzenli spor yapan kişilerin diğerlerine göre daha mutlu oldukları söylenebilir. 

 

Yazar : Gizem YAPICI