En Yeni Firma Rehberi

Bumerang - Yazarkafe 1. Sıra Yonca Ayçiçek Yağı  VEYSEL ASLAN A.Ş VAN ixirpos İXİRPOS Bilişim ve Yazılım Hizmetleri

Cam Şişe ve Sağlığımız

Yazar Aylin AKYILDIZ, 14/11/2017

Cam Şişenin Faydaları

Sağlığınız önemlidir. Yediğiniz gıdada, içtiğiniz suda hatta giydiğiniz kıyafette bile sağlık üzerine araştırmalar yaparsınız. Peki, cam şişenin sağlığınız üzerindeki etkisini biliyor musunuz? Hemen hemen bütün market ve büfe raflarında karşınıza çıkan plastik maddeler zaman içerisinde bakteri üreterek kanserojen maddelere yol açmaktadır. Hele ki gün ışığına maruz kalan plastik şişeler tamamen hastalık deposudur. Birçok hastalığın temeli de plastik üzerinden geçer.

Cam Şişe

Cam Şişe Neden Kullanılmalı?

Plastik malzemeden üretilmiş birçok ürün petrol atıklardan elde edilir. Geri dönüşüm üzerine kullanılan damacana şişelerinde de farklı bir durum söz konusu değildir. Sağlıksız olmasının yanı sıra içerisinde bulunan gıdanın da tadında değişiklikler meydana getirirken kapağını açmanız halinde de plastik kokusunu alırsınız. Fakat cam şişede böyle bir durum söz konusu değildir. İçinde bulunan gıdanın ne tadında ne de kokusunda her hangi bir değişikliğe rastlamazsınız.%100 eritilip tekrar yapılanması mümkün olduğundan geri dönüşümü muhtemel ve oldukça sağlıklıdır.

Cam Şişe

Cam Şişe Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Alacak olduğunuz şişenin kaynağına, PH seviyesine, tarihine, geri dönüşümüne dikkat etmelisiniz. Cam şişe sağlık açısından çok faydalı olmasının yanı sıra ekonomiktir de. Evinizde dahi cam bir şişeyi defalarca yıkayıp kullanabilirsiniz. Her gün tükettiğiniz ve vücudun %70’ni oluşturan su için ise cam damacana tercih etmelisiniz.

Cam Şişe

 

Blogger: Aylin A.