En Yeni Firma Rehberi

Bumerang - Yazarkafe 1. Sıra Yonca Ayçiçek Yağı  VEYSEL ASLAN A.Ş VAN ixirpos İXİRPOS Bilişim ve Yazılım Hizmetleri

Apartman Site Yönetimi Profesyonel Yönetim

Yazar Aylin AKYILDIZ, 29/12/2017

Apartman Site Yönetimi Profesyonel Yönetim

Site içerisinde oturmak, hizmetlerinizin isteğiniz doğrultusunda gerçekleşmesi bir ayrıcalıktır. Site içerisinde oturmanın ayrıcalığını yaşadığınız rahatlıkta anlarsınız.

Profesyonel Bir Site Yönetimi Nasıl Olmalıdır?

Her ay düzenli olarak verilen aidatların nerelere harcandığı bilinmelidir. Size bu konuda aydınlatıcı bilgiler verilmeli ve dekontları ile ispatlanmalıdır. Her apartmanın yöneticisi farklıdır. Bu yüzden işleyiş ve düzen olarak bazı farklılıklar gözlenebilir. Fakat genel itibari ile sitenin kendi kuralları çerçevesinde bir düzeni söz konusudur. Bu düzende apartman sakinlerini mutlu edecek kavramlar yer almalıdır. Örneğin; en çok sıkıntı yaşanılan konuların başında gelen otopark sorunu, çevre ve düzenleme içerisinde olan çimlendirme ve dinlenme alanları, çocukların rahatça site içerisinde vakit geçirmesini sağlayacak oyun alanları ve en önemlisi güvenlik sistemi mutlaka yer almalıdır. Her hangi bir daire arızası oluşması durumunda müdahalede bulunacak ekip oluşturulmalıdır. Profesyonel bir site içerisinde olmazsa olmaz sorgulama sistemi ve kameralı geçişler olmalıdır. Misafiriniz geldiğinde direk site içerisine girememeli, gerekli bilgiler alındıktan sonra size haber verilip o şekilde siteye giriş yapabilmelidir.

Apartman Düzenlemesinde Detaylar

Çalışan kişilerin yoğunlukta olduğu site sakinleri apartman düzeni içerisinde kendi düzenlerini kurmak isterler. Oturanların belirlemiş olduğu yönetici ile düzen gelişir. Mutlaka olması gerekenlerin içerisinde özellikle çocuklu ailelerin istediği çöp toplama saatinin oluşturulmasıdır. Eğer istenirse kapıcı hizmeti de sunulmalıdır. Genel site yönetimi içine dâhil olan apartman temizliği sadece bu konu ile ilgili sorumlu tutulabilir. Kapıcı istenirse bu apartman sakinlerinin aralarında ortak bir noktada buluşması ile gerçekleştirilir. Tabi maaş durumu da aidatlara ek olacaktır.