En Yeni Firma Rehberi

Bumerang - Yazarkafe 1. Sıra Yonca Ayçiçek Yağı  VEYSEL ASLAN A.Ş VAN ixirpos İXİRPOS Bilişim ve Yazılım Hizmetleri

2018 için en değerli 9 Restoran POS Özellikleri

Yazar SAADET HARUN, 07/05/2018

En iyi restoran POS sistemini seçmek, işletme sahibinin vermek zorunda olduğu en önemli kararlardan biridir.

Doğru olanı seçerseniz, daha önce erişemediğiniz gelir akışlarının açılmasına yardımcı olabilir. Yanlış olanı seçerseniz, yine geçiş yapmaya karar verene kadar etrafında çalışmanız gerekir.

Bunu göz önüne alarak, işletme sahiplerine göre 2018 için en değerli 9 restoran POS özelliğinin bir listesini oluşturduk.

1) Sadelik ve Verimlilik

Restoranların üçte biri POS sistemini önümüzdeki 12 ay içinde yükseltmeyi planlıyor ve bu da rekabette öne çıkmanın bir yoludur.

Bağımsız çalışan birden fazla teknolojiye sahip bir restoranı çalıştırmak verimsiz, zaman alıcı ve maliyet açısından etkin değildir. Basit, sezgisel bir sistemle çevrimiçi sipariş, envanter ve raporlama gibi özellikleri senkronize edebilmek, restoranların mümkün olduğunca en iyi şekilde çalışmasını sağlar ve onlara affedici olmayan restoran ortamında rekabet edebilmeleri için en iyi şansı verir. 

2) Güvenilir Donanım 

Restoran donanımına yapılan yatırım oldukça yüksek bir maliyettir. Bu sebeple, işletme sahipleri yalnızca gerekli asgari donanım miktarını satın alma eğilimindedirler.

Dolayısıyla, bir restorandaki sınırlı sayıda donanımdan herhangi biri düşerse, personel ve operasyonlara ek bir yük getirir. En yoğun saatlerde bu gerçekleştiğinde bir restoranın kârlılığını büyük ölçüde kesebilir.

Kullanımı kolay, güvenilir donanım, restoranların en çok aranan POS özelliklerinden biridir, çünkü restorantörler başarılarının ne kadar önemli olduğunu fark eder.

3) Yazılım Güncellemeleri 

Telefonlarımız, hataları düzelten ve ürün geliştirmelerini ortaya çıkaran yazılım güncellemelerine güveniyor.

POS yazılım güncellemeleri de farklı değildir.

Restoran operatörlerinin POS sistemlerinde en çok değer verdikleri özelliklerden biri, yenilikçi, düzenli yazılım güncellemeleridir. Gerçek zamanlı menü yönetimi  ve aerodinamik çevrimiçi sipariş etme gibi işlevsellik, bir restoranın daha düzgün çalışmasına imkân sağlar. Bunun gibi yeni özellikler tanıtıldığı için, yeni yazılım güncellemeleri aracılığıyla operasyonlarınıza kolayca entegre edilebilirler.

4) Raporlama ve Analiz            

Raporlamanıza ve analitik bilgilerinize daha iyi bir görünürlük kazandırmak, personel hatalarını düzeltmenin en iyi yolu olabilir.

Hepsi bir arada bir restoran POS sistemi, bir restoranın raporlamasının tamamı için toplama noktası olarak hizmet eder. 

5) Sadakat Sistemleri

Sadakat sistemlerini kullanan restoranlar, müşterilerin sadakat dışı olanlarına % 39 daha fazlasını harcama imkânı verirken, sadakat kartı ile ödeme yapan müşteriler ortalama % 72 daha fazlasını harcıyor. Sadakat Kartı Sistemleri, müşterileri daha sık ziyaret etmeye teşvik etmek ve ziyaret başına daha fazla harcama yapmalarının en harika yoludur.

Restoran sahiplerinin sadakat kartı sistemlerini POS sistemiyle entegre edebilme özelliği, sadık müşterileri hedef pazarlamayla meşgul edebilir, restorana geri götürebilir ve müşteri davranışlarına dayalı olarak daha iyi kararlar alabilir.

6) Online Sipariş Entegrasyonu

Entegre çevrimiçi siparişi olan bir restorana, POS'un iki temel avantajı:

  • Entegre çevrimiçi sipariş, satıcı ücretlerini ortadan kaldırır.
  • Siparişlerin tekrar girilmesi gerekmediğinden, bir siparişin işleme süresi kısaltır.

 

Restoranlar, artık aracı olarak hareket etmek için üçüncü bir tarafa ödeme yapmak zorunda değiller ve siparişin harici bir satıcı aracılığıyla yönlendirilmesi gerekmediğinden sipariş süreleri ortalama 4-5 dakika daha hızlıdır. Çevrimiçi siparişin son zamanlarda ortalama sipariş boyutunu çağrı merkezi ve merkezden alınan siparişlerden % 26 daha fazla artırdığı gözlemlenmektedir; bu nedenle, daha fazla restoranın işletme modellerini 2018 yılında bu şekilde yerleştirecek şekilde kaydırmasını bekliyoruz.

7) Online ve Kiosk Siparişleri 

2018'de giderek daha popüler hale gelmesi beklenen üç adet restoran POS donanımı, mobil/tablet POS, Online Ödeme ve Self Servis Kiosk sistemleri. Restorantörler ve müşteriler aynı zamanda her bir rahatlığın değerini görür ve bilirler.

  • Mobil/Tablet POS, sunucuların siparişleri daha hızlı göndermelerine ve müşteri bekleme sürelerini iyileştirmelerine izin verir.
  • Masadaki ödemeler, müşterinin faturalarını gözden geçirmesini, ödeme yapmasını ve gecikmeden ayrılmasını sağlıyor.
  • Self servis restoran kiosklarının sipariş boyutlarını % 5-10 oranında artırdığı görülmekte.

Bu gibi özellikler, otomasyonun restoran alanını nasıl etkilediğinin öncü göstergeleridir.

8) Müşteri Desteği

Birçok POS sistemi bulut tabanlı hale geldiğinde, restoranların duyarlı ve yardımsever bir müşteri desteği sağlamaları önemlidir.

9) Stok Takibi ve Yönetimi

 

Gerçek zamanlı envanter güncellemeleri, işletme sahiplerinin verilerini daha iyi anlamalarını sağlar ve yeniden sıralama ve menü kârlılığı konusunda daha akıllıca kararlar almalarına izin verir. Bir POS sisteminde yer alan restoran envanter yönetimi, hangi ürünlerin en fazla satıldığı, hangilerinin ikram edildiği, Son Tüketim Tarihi yaklaşan ve geçen ürünlerin hangilerinin olduğu, Stoğu biten ve bitmek üzere olan ürünlerin hangilerinin olduğu ve ürün hırsızlığının yaşanıp yaşanmadığının bilgisini kolayca size verebilir.