En Yeni Firma Rehberi

Bumerang - Yazarkafe 1. Sıra Yonca Ayçiçek Yağı  VEYSEL ASLAN A.Ş VAN ixirpos İXİRPOS Bilişim ve Yazılım Hizmetleri

2016-2017 Yılında Yapılan Buluşlar

Yazar Gizem YAPICI, 08/06/2017

         Her gün yeni bir buluş haberi alsak ya da yeni keşfedilen bir şeyle tanışsak da; bazı zamanlarda dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek ya da konforlu ve eğlenceli bir yaşam adına da buluşlar yapılabiliyor. İşte 2016-2017 yılında bilimden teknolojiye, sağlıktan sanata kadar yapılmış buluşlardan bazıları...

Felci Yenen Cihaz:

Birçok kez duymuşsunuzdur; bir uzvunu kaybedenler onun hala orada olduğunu hisseder ya da felç olan kişilerin düşünceleriyle o bölgeyi yeniden hareket ettirebilecekleri söylenir. Bu düşünceleri kanıtlayan bir buluş olan cihaz, felçli bir hastanın taktıktan sonra klavye çalabilmesini sağladı. Bu cihazın özelliği ise beyinde o hareketin düşünülmesinin ardından cihazın düşünceyi kaydederek eyleme dönüştürmesi!

Felci Yenen Cihaz

Yenilebilen Paketler:

Geri dönüşüm hiç bu kadar lezzetli olmamıştı! 2016 yılında üretilen yenilebilir ambalaj paketleri, süt içeren bir maddeden yapılarak içindekilerin yanı sıra paketlerin de yenilebilmesine olanak tanıyor. 

Yenilebilen Paketler

Yenilebilen Çatallar:

Yenilebilir ambalajların ardından, onlar kadar doğaya ve geri dönüşüme katkı sağlayan bir diğer buluş ise yenilebilen çatallar olarak karşımıza çıkıyor. Hindistan menşeili ürün gofretten yapılan, özellikle tek kullanımlık durumlarda işe yarayan orijinal bir ürün!

Yenilebilen Çatallar

Kalem Mikroskop:

Bu mikroskobu diğerlerinden ayıran önemli bir özelliği var: Hücrelerin arasından kanserli olanlarını tespit ederek hastalığın yenilmesinde önemli bir rol oynuyor. Washington Üniversitesi profesörü Liu'nun önderliğinde yapılan bu buluş sayesinde, şüpheli hücrelerin bulunduğu bölümlerin ayrılıp kontrol altında tutulması mümkün olabilir. 

Kalem Mikroskop

Gökyüzü Manzaralı Uçaklar:

Günümüzde otobüs yolculuğundan bir farklı kalmamış olan uçak yolculuklarını daha eğlenceli ve çekici hale getirmek için tasarlanan bu teknoloji; Boeing uçakların zemin ve tavanına gökyüzünü yansıtarak bu tek düzelikten kurtarıyor. 

Gökyüzü Manzaralı Uçaklar

Korumalı Kabinler:

Söz hazır uçaklardan açılmışken belirtelim; birçok uçak kazası, havada olmanın verdiği imkansızlıkla ne yazık ki önlenemeyebiliyor. Bu yüzden uçakları daha güvenli hale getirebilmek için çalışan bazı bilim insanlarından biri olan Vladimir Tatarenko, uçakların içinde bulunan bir acil durum kabini projesini üretti. Bu kabinin özelliği acil bir durum söz konusu olduğunda uçağın ana gövdesinden ayrılarak daha korumalı bir şekilde zemine inebilmesi...

Korumalı Kabinler

Nano Parçacıklar:

Colorado Üniversitesi'ndeki birkaç bilim insanı, ürettikleri nano parçacıkların oldukça dirençli olan bazı bakteri türlerini etkisizleştirdiğini açıkladı. 

Nano Parçacıklar

Gerçekçi Çizgi Roman:

Eğer çizgi roman hayranıysanız bu buluşa bayılacaksınız! Boomcore'da üretilen bir çizgi roman, sanal gerçeklik uygulamalarıyla birlikte çizgi romanı okuyan kişinin adeta içine girip o anı yaşaması olanağını sunuyor. 

Gerçekçi Çizgi Roman

Arabalı Market:

“Tuvalete bile arabayla gider” sözünün neredeyse gerçek olacağını kim bilebilirdi? Yurtdışındaki birçok ülkede arabaya servis veren fast food zincirleri bulunuyor fakat ilk kez bir markete arabalı girilebilecek. Üstelik bu fikri bulan firma bir Türk firması! Arabayla girilen marketten arabadan hiç inmeden alışveriş yapılabilecek, çıkıştaki kasada ise ödeme yapılıp yola devam edilebilecek. 

Arabalı Market

Mini Güneş Pili:

Güneş enerjisini sadece enerji panelleriyle alıp kullanabileceğinizi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Geçtiğimiz yıl üretilen mini güneş pillerinin boyutları, normal pillerden bile daha küçük! Hatta deneylerde bir sabun köpüğünün üzerine koyulan pil onun patlamasına neden olacak kadar bile ağır değil!

Mini Güneş Pili

WeatherHyde:

Kamp yapmayı sevenler bilir; çadırlar yazlık ve kışlık olarak ayrılır. WeatherHyde adındaki bu çadır, her mevsim ve her hava şartına uyum sağlayabilecek çünkü çadırın bir tarafı ısıyı emip içinin ısınmasını sağlarken, diğer tarafı ise ısıyı yansıtarak içinin serin kalmasına yarıyor. 

WeatherHyde

SafariSeat:

Engelli kişilerin tekerlekli sandalyeleriyle ülkemizde çektiği eziyetler, ne yazık ki bilinen bir gerçek. Bu yeni buluş, engelli kişilerin daha rahat etmesini sağlayacak olan SafariSeat. Üç tekerleği bulunan bu tekerlekli sandalyenin özelliği ise kırsal bölgelerin engebeli yollarında daha rahat hareket edebilmesi...

SafariSeat

Deniz ve Okyanusları Temizleme Cihazı:

Boyan Slat adında bir girişimcinin ürettiği bu cihaz sayesinde denizler ve okyanuslar artık daha temiz olacak. Suyun ortasına yerleştirilen şişme bir parça, girdap oluşturarak ve sanki bir kıyı şeridi gibi işlev görerek suları kirleten atıkları üzerinde topluyor!

Deniz ve Okyanusları Temizleme Cihazı

Yazar: Gizem YAPICI